Arq Academy

Arq Academy is het opleidingsinstituut voor Arq Psychotrauma Expert Groep. Binnen Arq zijn diverse organisaties te onderscheiden die Top Referente zorg aanbieden, zoals Stichting Centrum '45 en  Equator, en wetenschappelijk onderzoek verrichten op het gebied van Preventie en Behandeling van psychotrauma en (complexe) posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Arq Academy brengt kennis uit zorg en wetenschappelijk onderzoek over psychotrauma samen en deelt deze: zowel met GGZ collega's (in opleiding) als met overige professionals en vrijwilligers die bij de uitvoering van hun werkzaamheden meer willen weten over werken met specifieke doelgroepen (vluchtelingen, asielzoekers, gezinnen en kinderen, politie, veteranen, ed) en psychotrauma.

Bij de verspreiding van kennis werken we samen met collega's van Arq én met collega's en experts van andere instellingen. De meeste docenten van Arq werken voor stichting Centrum '45 en hebben zowel onderzoekservaring als ervaring als therapeut. Onze docenten worden jaarlijks getraind door het IVP.

Onze missie is kennis delen en zoveel mogelijk collega's in binnen- en buitenland opleiden, zodat zoveel mogelijk mensen die dit nodig hebben, goede zorg en preventie krijgen. De verspreiding  van onze kennis doen we tegen zo laag mogelijke prijzen. We hebben geen winstoogmerk en investeren winsten in de doorontwikkeling van bestaande opleidingen en de ontwikkeling van nieuwe relevante opleidingen.

We organiseren opleidingen (ook op maat), workshops, conferenties, symposia, referaten, supervisies én de internationale Summer school!   

Voor meer informatie: Arq Academy