ARQ Academy

ARQ Academy is het trainingsinstituut voor ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Binnen ARQ zijn verschillende organisaties te onderscheiden die Top Referente zorg bieden, zoals ARQ Centrum '45 en ARQ IVP, en wetenschappelijk onderzoek doen op het gebied van Preventie en Behandeling van psychotrauma en (complexe) posttraumatische stressstoornis (PTSS).

ARQ Academy brengt kennis uit zorg en wetenschappelijk onderzoek over psychotrauma samen en deelt deze: zowel met GGZ-collega's (in opleiding) als met andere professionals en vrijwilligers die meer willen weten over het werken met specifieke doelgroepen (vluchtelingen, asielzoekers, gezinnen en kinderen, politie, veteranen, etc.) en psychotrauma.

We verspreiden kennis met collega's van ARQ en met collega's en experts van andere instellingen. De meeste ARQ-docenten werken voor ARQ Centrum '45 en hebben zowel onderzoekservaring als ervaring als therapeut. Onze docenten worden jaalijks opgeleid door het ARQ IVP.

Onze missie is om kennis te delen en zoveel mogelijk collega's in binnen- en buitenland op te leiden, zodat zoveel mogelijk mensen die dat nodig hebben goede zorg en preventie krijgen. We verspreiden onze kennis tegen de laagst mogelijke prijzen. We hebben geen winstoogmerk en investeren winsten in de doorontwikkeling van bestaande opleidingen en cursussen en de ontwikkeling van nieuwe relevante opleidingen en cursussen.

We organiseren trainingen (ook maatwerk), workshops, congressen, symposia, lezingen, begeleiding en de internationale Summer school!

Voor meer informatie: ARQ Academy